Wonen en slapen in “ De Looierij “

 

Wonen in een fijne, veilige omgeving. In een situatie waar je je thuis voelt. Dat wil toch iedereen?

De locatie

Midden in het centrum van Cuijk in een voormalige leerlooierij en drijfriemenfabriek is Stichting Dagbesteding Cuijk inmiddels 2 jaar actief met een breed aanbod van begeleid werken en dagbesteding. Dat doen wij onder andere in de lunchroom met vergaderlocaties, in de keuken en in de bakkerij, in de wasserij, op diverse plekken buiten de deur, op de zorgboerderij, in het atelier of in de leerbewerking. Vanuit de contacten met ouders bij het zoeken naar een fijne werkplek kwam steeds vaker de vraag of SDC ook kon gaan voorzien in het wonen in combinatie met het werken. Dat idee hebben we opgepakt en we zijn er mee aan de slag gegaan. Het verheugd ons dan ook dat we die  plannen gaan omzetten in het realiseren van in totaal 14 woonplekken verdeeld over 2 woongroepen met zorg op maat. Voor beide woongroepen hebben zich de eerste bewoners al aangemeld.

 

Welke woonvorm past?

Fijn wonen. Zo zelfstandig als mogelijk en met deskundige ondersteuning en begeleiding heel dichtbij.
SDC De Looierij start begin 2018 in het industrieel erfgoed aan de Deken van den Ackerhof 14 in Cuijk met 2 woonvormen waarin per groep 7 cliënten begeleid zelfstandig samen kunnen wonen. Deze wooninitiatieven worden samen met ouders en/of begeleiders op een passende manier ingericht en er wordt voorzien in een persoonlijke aanpak van de specifieke zorgvraag per bewoner. Samen met ouders en/of begeleiders denken we mee over het programma van eisen die de zorgvraag met zich meebrengt. Beide woonvormen zijn qua niveau en samenstelling verschillend van aard. In een persoonlijk onderhoud kunnen wij ingaan op specifieke wensen en behoeften.

Een thuis

Hoeveel zorg wij leveren, is afhankelijk van de behoefte. Onze 24-uurs zorg leveren we in een beschermde omgeving, waarbij het dagelijkse gezinsleven zoveel mogelijk wordt benaderd . Door onze kleinschaligheid kunnen wij zorgen voor een optimale samenstelling van een woongroep. Doel is dat elke cliënt zich fijn voelt, ontspannen is en zich op zijn of haar gemak voelt. Als we dat bereiken, hebben we het samen goed gedaan.

Nachtrust

In iedere woonvorm is ruimte voor warmte, gezelligheid, privacy en rust. Naast een fijne dag, is een rustige nacht minstens net zo belangrijk. SDC is ook tijdens de nacht paraat.

Meer weten?

Bel 0485-316720
24 uur per dag bereikbaar
Mail info@dagbestedingcuijk.nl

 
 
 
 
 
De Wasserij      
 
 
 


 
         
  Stichting Dagbesteding Cuijk
Telefoon: 0485-316720
Mobiel: 06-53117968
info@dagbestedingcuijk.nlPostadres:
POSTBUS  142
5430  AC  CUIJK

Bezoekersadres:
Deken van de Ackerhof 14
5431  DP  CUIJK

 

KvK nummer: 62392743
ANBI